Støt Bliv frivillig

Undervisningsmaterialer

DFUNK undervisningsmateriale:

 

Når unge må flygte

Et undervisningshæfte om at krydse grænser, søge sikkerhed og begynde et nyt liv i Danmark.

 

"Når unge må flygte" er et undervisningshæfte der tager udgangspunkt i tre unge mænds personlige beretninger om, hvad de har oplevet som flygtninge. Gennem beretningerne får eleverne indblik i typiske flugtårsager, hvordan man flygter, hvad flygtninge møder i Europa, ventetiden i danske asylcentre og endelig det at integrere sig i det danske samfund. De personlige beretninger suppleres af generelle baggrundsoplysninger og perspektiveringer samt opgaver, der får eleverne til at diskutere emnerne, søge opdateret information og undersøge den aktuelle politiske debat.

 

Målrettet gymnasiet:
Undervisningshæfte (online): Se online publikation
Undervisningshæfte (download): Download publikation
Lærervejledning: Download vejledning

Målrettet folkeskolens ældste klasser:
Undervisningshæfte (online): Se online publikation
Undervisningshæfte (download): Download publikation
Lærervejledning: Download vejledning

 

Bestilling af klassesæt:

Materialet er gratis, dog skal der betales porto og et mindre administrationsgebyr (49,50 kr.) ved forsendelse. Ved bestilling af 30 stk., koster det ca. 150 kr., for fragt med Post Danmark, altså 199,50 kr i alt. Download af materialet er gratis.  

Du kan bestille materialet HER. 


Vi opfordrer skoler til at bestille ét sæt per skole og genbruge det i flere klasser. 

Forventet leveringstid er ca. 1-2 uger. 

Lignende og brugbare tjenester:

Hos 'Spørg DFUNK' kan man som folkeskole- eller gymnasieelev skrive med spørgsmål vedrørende flygtningeområdet. Spørgsmålene bliver besvaret hurtigt og grundigt og der er også mulighed for at aftale interviews. Læs mere her

 

Hvis man mangler et anderledes aspekt i undervisningen om flygtningeområdet, tilbyder DFUNK vores såkaldte Outreach-tjeneste. Gennem denne kan man som lærer bestille et foredrag om forskellige områder inden for emnet. Derudover er det også muligt at få en ung flygtning ud og fortælle om sin egen historie. Læs mere her

 

Yderligere inspiration

"Hvad er en flygtning?"

Global Undervisning har udgivet temanummeret ”Hvad er en flygtning?”
I temanummeret er der gode ideer til, hvordan man kan arbejde med emnet. Fx film, flip flopper og billedjagt.

 

"Hvis der var krig i Norden"

Janne Teller har skrevet fiktionsessayet "Hvis der var krig i Norden" om en fiktiv krig i Norden, hvor danskere bliver flygtninge og kommer ud for mange af de samme sager, som nuværende flygtninge. Essayet er godt til at få sat spørgsmålet i perspektiv, og der er mange interessante vinkler.