Støt Bliv frivillig

Film & lyd

 

Dokumentar

Dokumentaren "I krig med sig selv" giver et indblik i, hvad det vil sige at leve med Post Traumatisk Stress syndrom (PTSD). 

 

Tegnefilm

Dansk Tegnefilm lavede i 2013 to tegnefim om børn på danske asylcentre. De to tegnefilm under overskriften ”Asylbarn” er baseret på samtaler og lydoptagelser med især to asylbørn der fortæller om deres hverdag på asylcentret. Filmene hedder henholdsvis ”Solén, jeg altid husker far” og ”Jamila, gid jeg kunne flyve”.

Filmen ”Solén, jeg husker far” handler om ti-årige Solén som bor på et asylcenter sammen med sin mor og sine to søstre, hendes tanker om faren der sidder fængslet i Syrien og de drømme hun har om at flytte ud af centret og hjælpe sin far.

Filmen ”Jamila, gid jeg kunne flyve” handler om Jamila på otte år som blev født på et dansk asylcenter. Hun fortæller om sine veninder på asylcentret som ofte skifter, da de ikke bor på centret i særlig lang tid og måske udvises til deres oprindelsesland.

 

DFUNK film

Du kan se flere af DFUNKs videoer på videoportalen Vimeo.

 

Lyd

Radio dokumentar

P1 er taget på kvoterejse sammen med Udlændingestyrelsen og udsendte fra Dansk Flygtningehjælp. Hør oplevelserne fra turen i radiodokumentaren ”Udvalgt som kvoteflygtning” der blandt andet indeholder interviews med nogle af flygtningene fra flygtningelejren og historier om de konflikter der har drevet dem på flugt.