Støt Bliv frivillig

Sommeren 2017

 

DFUNK Sommercamp // DFUNK Sommerhøjskole // DFUNK Naturcamp

- 5 dage hvor unge mennesker fra hele verden mødes og bliver del af et stort, uforglemmeligt fællesskab. 

 

NB! Det er ikke længere muligt at ansøge om at komme med på DFUNKs sommeraktiviteter 2017.

 

Hvorfor tage med?

DFUNK Sommercamp, DFUNK Sommerhøjskole og DFUNK Naturcamp er tre forskellige ophold for unge mellem 16 og 30 år. Opholdene er både for unge, som er kommet til Danmark som flygtninge, og for andre unge, som gerne vil lære unge med flygtningebaggrund at kende. På opholdene møder du andre unge fra hele verden, som nu lever i Danmark. 

18 frivillige står for at lede Sommercampen og 12 frivillige står for at lede henholdsvis Sommehøjskolen ogNaturcampen. Halvdelen af de frivillige ledere er selv kommet til Danmark som flygtninge (alle pladser som frivillig i 2017 er optaget). Som deltager skal du derfor ikke stå for at planlægge noget, men de frivillige vil bede om din hjælp undervejs, så I sammen kan skabe fem oplevelsesrige dage. 

For dig der for nylig er kommet til Danmark som flygtning, er opholdene en mulighed for at lære andre unge i Danmark at kende, træne dit danske sprog i praksis og få en fantastisk oplevelse.

For dig der ikke er kommet til Danmark som flygtning (eller har boet her længe), er opholdene en mulighed for at byde dine nye medborgere velkommen til landet, blive inspireret af deres historier og syn på verden, og derved få en fantastisk oplevelse og nyt perspektiv på dit eget liv. 

 

DFUNK Sommerhøjskole (4. - 8. juli 2017) 


DFUNK Sommerhøjskole bliver afholdt fra tirsdag den 4. juli – lørdag den 8. juli på Brenderup Højskole. 

DFUNK Sommerhøjskole er for dig, der gerne vil fordybe dig i kreativ undervisning. Sommerhøjskolen byder på alt det bedste fra højskolelivet: morgensamling, fællessang og bålhygge.

Hver dag på sommerhøjskolen får du mellem 4 og 6 timers undervisning på den linje, du har tilmeldt dig. Du kan vælge en af følgende tre linjer (vær opmærksom på at linjerne kan ændre sig):

1)   Dans & musik

2)   Natur & friluftsliv

3)   Kunst

Den sidste dag inviterer vi byens borgere ind til en reception, hvor vi viser, hvad vi har lavet i løbet af opholdet. 

På Sommerhøjskolen er der plads til 55 deltagere.

Brenderup Højskole er en højskole, som også til dagligt har fokus på kulturmøde gennem debat, kunst og musik. Læs mere om skolens profil her.

 

DFUNK Naturcamp (4. - 8. juli 2017)

DFUNK Naturcamp bliver afholdt fra tirsdag den 4. juli – lørdag den 8. juli ved Båring Vig (Nordvestfyn).

DFUNK Naturcamp er for dig, der er vild med at være i naturen. Opholdet byder på fem dage med friluftsliv og sjove og lærerige aktiviteter i naturen i al slags vejr (også regnvejr!). DFUNK Naturcamp afholdes for første gang i 2017.

På DFUNK Naturcamp er der ligesom på Sommerhøjskolen kreativ undervisning på forskellige linjer. Hver dag får du mellem 4 og 6 timers undervisning på den linje, du har tilmeldt dig. Du kan vælge en af følgende tre linjer (vær opmærksom på at linjerne kan ændre sig):

1) Aktiv i naturen
Denne linje er for dig, som ser naturen som din legeplads. Vi udforsker naturen igennem aktive aktiviteter.

2) Opdag naturen
Denne linje er for dig, der har lyst til at gå på opdagelse og lære om naturen. Vi bruger de ting vi finder i naturen til f.eks. madlavning og kreative projekter.

3) Byg ting i naturen
Denne linje er for dig, som kan lide at bruge dine hænder og skabe ting fra bunden. Vi bruger ting fra naturen til forskellige spændende byggeprojekter.

På Naturcampen er der plads til 55 deltagere. Der er senge til alle deltagere indenfor, så du behøver ikke at sove i telt.

  

DFUNK Sommercamp (11. - 15. juli 2017)

DFUNK Sommercamp bliver afholdt fra tirsdag den 11. juli – lørdag den 15. juli på Design og Idrætsefterskolen Skamling i Kolding.

DFUNK Sommercamp er for dig, der er vild med workshops (parkour, dans, rap, kunst, teater mm.), sport og fælles madlavning. Du vil blive undervist af professionelle undervisere, og hvis du har lyst, vil du få mulighed for at undervise de andre deltagere i noget, som du er god til - fx. yoga, styrketræning, arabisk sprog eller etiopisk dans. 

På Sommercampen er der, ligesom på Sommerhøjskolen og Naturcampen, mange fællesaktiviteter, som byder på koncert, fest (ingen alkohol), udflugt mm. 

På Sommercampen er der plads til 90 deltagere.

 

Hvad koster det?

Du skal melde dig ind i DFUNK (100 kr. per år). Når du er medlem af DFUNK er opholdet gratis. DFUNK betaler opholdet, mad og transport tur/retur. Du kan vente med at melde dig ind i DFUNK, til vi har bekræftet, at du har fået en plads.


Ansøgningsfrist den 10. maj 2017
Senest den 20. maj får du svar på, om du har fået en plads. 

Hvis du har spørgsmål kan du ringe til Sofie Dall på tlf. 6014 3980 eller skrive en mail til sommer@dfunk.dk.  

 

Se presseomtale af DFUNK sommercamp og Sommerhøjskole 2016 her: 

  • TV Syd (klik her). Tim kom til Danmark for 17 år siden som politisk flygtning. Nu vil han gerne hjælpe nytilkomne flygtninge i gang med deres liv i Danmark. Mød ham på DFUNK Sommercamp til Capoeira-workshop.
  • DR (klik her). Mød Hassan på DFUNK Sommerhøjskole: ”Jeg vil gerne have nye venner. Det kan være svært at få venner i hverdagen, så jeg ville gøre noget ekstra”. 
  • JydskeVestkysten (klik her). Stemningsrapport fra en kor-workshop på DFUNK Sommercamp
  • Kristeligt dagblad (klik her) og Familie Journal (klik her). Stemningsrapporter fra DFUNK Sommerhøjskole.

 

 

Det har frivillige og deltagere sagt om DFUNK Sommeraktiviteter: 

Parisa, 26 år, leder på DFUNK Sommerhøjskole: “Jeg har fået mere energi, mere selvtillid, er mere glad og jeg føler mig ikke alene mere”

Siri, 27 år, deltager på DFUNK Sommercamp: ”Jeg synes, det giver perspektiv på mit eget liv. En aften sad vi omkring bålet, og en af de unge med flygtningebaggrund foreslog, at vi skulle fortælle en kærlighedshistorie fra vores eget liv. Det er berigende at opleve de almenmenneskelige ting, som binder os sammen”.  

Allan, 19 år, deltager på DFUNK Sommercamp: ”Jeg bor i Roskilde og har været her i otte måneder. Jeg er flygtet fra Syrien. Det er fantastisk at være med på sommercamp. Her sker en masse sjovt og er mange søde mennesker. Jeg er med, fordi det er vigtigt at få kontakt med danskerne og lære dansk kultur og tradition at kende”

Soran, 19 år, deltager på DFUNK Sommercamp: ”Det er rigtig spændende at være her, og det gør mig glad. Jeg får energi af det. Jeg har lært en masse nye mennesker at kende, og har allerede aftalt med to nye venner, at de skal komme og besøge mig. I morgen skal jeg undervise de andre i kurdisk dans. Det er jeg god til – næsten”

 

DFUNKs sommeraktiviteter er støttet af:

 

 

 

 

Sommercamp 2016

Sommerhøjskole 2016