Støt Bliv frivillig

Transport, økonomi og rejsekort

 

Ung-til-Ung

Som udgangspunkt betaler DFUNK ikke udgifter til transport til og fra aktiviteter i Ung-til-Ung grupper*. Både deltagere og frivillige skal selv betale for at komme hen Ung-til-Ung aktiviteter. Følgende anvisninger handler derfor om de situationer, hvor I beslutter at tage på udflugt med Ung-til-Ung gruppen (Fx på museumsbesøg i en anden by). Når I samlet tager afsted som en gruppe, kan I vælge at bruge nogle af jeres penge på denne transport.  

Det er desværre ikke muligt for sekretariatet, at udbetale penge til transport (og andre udgifter) på forhånd. Derfor vil det heller ikke være muligt at få indbetalt penge fra sekretariatet på et rejsekort, før den specifikke rejse har fundet sted. Vi beklager det besvær, det måtte give jer. 

*I særlige situationer kan vi have lavet specifikke aftaler med enkelte Ung-til-Ung grupper, fx hvis mange af deltagerne i gruppen bor i omegnskommuner til den by, hvor aktiviteterne foregår.

 

Fritid For Flygtninge

I forbindelse med aktiviteter i Fritid For Flygtninge gælder samme regler som for Ung-til-Ung grupper. Dog er der den forskel, at gruppen kan vælge at bruge nogle af deres penge på de frivilliges transport til og fra asylcentrene. 

 

REJSEKORT

Her er en vejledning til brug af rejsekort, samt refundering af penge brugt på transport via Rejsekort i forbindelse med udflugter.

1.  Rejs mange på få Rejsekort: Når gruppen skal på udflugt, er det vigtigt, at I så vidt muligt rejser flere sammen på det samme rejsekort. Selv om alle deltagere måske har individuelle rejsekort, vil det blive et stort problem for os på sekretariatet, hvis alle rejser på deres eget rejsekort og derefter sender individuelle bilag ind. Så drukner vi nemlig i arbejde med at overføre penge til hver enkelt og bogføre de mange enkeltbeløb. 

2.   Flex-rejsekort: Det mest praktiske vil være, hvis nogle af de frivillige i gruppen anskaffer sig et flex-rejsekort (http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/sammenlign-rejsekort.aspx). Man kan rejse op til 29 voksne (over 16 år) på ét kort (se grænser for gruppestørrelser her: www.rejseplanen.dk/bin/help.exe/mn. Kortet er ikke personligt og kan dermed lånes ud til andre. Det koster 50 kroner at oprette, og I kan få refunderet udgiften for oprettelsen med det samme.

3. Personlige rejsekort: Det er muligt at rejse 8 personer på et personligt rejsekort, så som frivillige kan I også vælge at benytte jeres personlige rejsekort. Det er bare meget vigtigt, at alle ikke rejser på eget rejsekort. I skal samle deltagerne på så få rejsekort som muligt.

4. Optankning: I skal løbende selv ’tanke op’ på kortet svarende til de transportudgifter, der forventes. Når I tanker op, lægger I altså selv ud for transportudgiften indtil turen er gennemført. Når turen er overstået, sender I en udskrift eller et screenshot af kontooversigten, hvor den specifikke rejse og det specifikke beløb fremgår. Når sekretariatet modtager denne dokumentation for udgiften, refunderer vi beløbet. 

5. Undgå bøder: I skal selvfølgelig passe på at tjekke rigtigt ind og ud, så vi undgår bøder. Flex-kortet skal spærres med det samme, hvis det bliver stjålet. Pas godt på det. 

6. Egen bankkonto: For grupper, der har en egen bankkonto, kan det være en mulighed at oprette et kort, der er tilknyttet denne konto. Men det vil være de færreste lokalgrupper, der har den mulighed.