Støt Bliv frivillig

Flygtninge Fortæller

Vil du møde en ung med flygtningebaggrund, som kan fortælle om oplevelsen af at være flygtning i Danmark og give dig et personligt perspektiv på debatten om flygtninge og integration? Så skal du komme og høre en af vores historiefortællere dele deres historie. Har du selv flygtningebaggrund? Så skal du måske være med. 

Hvis man ikke støder på flygtninge i sin hverdag, kan det være svært at få mulighed for at høre de fortællinger, flygtningene bringer med sig. Der opstår en masse myter og forestillinger om det at være flygtning - mange af dem er mere formet af  politiske interesser end af virkeligheden. Derfor er det så vigtigt at stille skarpt på og lytte til det enkelte menneske for at forstå, hvad det i praksis handler om, når vi taler om flygtningeproblematikker.

Ved forskellige historiefortæller-events bringer vi de unges historier ud til Danmark i håbet om at skabe menneskelige møder, der fremmer forståelse og nye fællesskaber, og som samtidig bidrager til at fordomme og barrikader nedbrydes. Ved at bringe unge flygtninge i dialog med befolkningen tilbydes de unge en stemme i offentligheden, som de efterspørger, og danskerne får en mulighed for at invitere flygtningene ind i vores sociale og kulturelle fællesskab baseret på samtale og dialog. 

Vores historiefortællere har allerede optrådt til en bred vifte af arrangementer: i den ene ende af det spektrum har vi store shows med flere hundrede mennesker på Bremens Teater og i Politikens Hus, og i den anden ende intime fortælleraftener med færre publikummer og mere mellemmenneskelig interaktion. Derudover har de unge flygtninge besøgt flere af landets skoler og gymnasier, biblioteker og andre kulturhuse. 

Hvis du er interesseret i at høre en historiefortæller dele sin historie, så følg med her på DFUNKs hjemmeside og hold øje med vores Facebookprofil, hvor vi deler alle de events, vi hoster. Samtidig er er du hjertelig velkommen til at kontakte os, hvis du har en idé til en særlig lejlighed, hvor en af vores historiefortællere kan komme og fortælle sin historie. Skriv til Sarah på sarah.borger(at)dfunk.dk.

 

Projektet er støttet med 2,9 mio. kr. fra Nordea-fonden, som støtter gode liv og som derfor har fokus på at  at styrke den kulturelle mangfoldighed, hvor respekt for forskellighed og ønsket om fællesskab og dialog står centralt.

”Projekt Flygtninge Fortæller giver liv til de gode fortællinger og flere positive møder mellem mennesker. Møder, som styrker tværkulturel forståelse og dermed også vores fællesskab. Fortællerne bliver vigtige rollemodeller og vil kunne åbne vores øjne for at forstå andre kulturelle verdener,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

 

 

 

Nordea-fonden støtter Flygtninge Fortæller

NYHED! Nordea-fonden støtter projektet Flygtninge Fortæller med 2,9 mio. Det betyder, at DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom kan uddanne unge flygtninge i hele landet i storytelling. Målet er at bryde barrierer og fordomme og vise os, hvem både de og vi er, og finde ind til alt det, vi har til fælles.

Læs mere HER.

Vil du være fortæller?

Hvis du selv har flygtningebaggrund, og hvis du har lyst til at fortælle din historie, så kom og vær med. Det behøver ikke nødvendigvis handle om flugten, det kan også handle om mødet med Danmark, sjove oplevelser på sprogskolen, første gang du fik en god danske ven, livet før du flygtede eller hvad end, du har på hjerte. Skriv til Sarah på sarah.borger(at)dfunk.dk eller ring til DFUNK på 26 77 89 40, så hjælper vi dig igang.