Støt Bliv frivillig

Fritid for Flygtninge


Livet som asylansøger er ikke en dans på roser. Ventetiden er lang og udfoldelsesmulighederne meget begrænsede.

Mere end halvdelen af de asylansøgere, der sidder i de danske asylcentre er unge i aldersgruppen 15-30 år. De har et stort behov for at møde andre unge og deltage i aktiviteter, der kan give et frisk pust i hverdagen.

Med Fritid for Flygtninge tilbyder vi fritidsaktiviteter på centrene, såvel som udflugter og arrangementer uden for centrene. På den måde vil vi både bidrage til et bedre miljø på asylcentrene, give asylansøgerne mulighed for luftforandring og for at opleve noget af det omkringliggende samfund.

Det hele arrangeres af en aktivitetsgruppe, der sammen med de mest engagerede asylansøgere udvikler programmet afhængigt af behov og interesser. I øjeblikket arbejder vi på asylcentrene i Brønderslev, Tranum, Jægerspris, Avnstrup, Randers og Jelling.

Vil du høre mere om Fritid for Flygtninge, og hvordan du kan være med, så kontakt DFUNKs sekretariat på telefon 26 77 89 40 eller send en mail til mail(at)dfunk.dk

Læs mere om Fritid for Flygtninge i Dansk Flygtningehjælps magasins tema om DFUNK.

Aktiviteter

 

De frivilliges oplevelser

Læs om frivilliggruppen i Avnstrup og deres oplevelser på asylcentret.

 

Flygtninge i FOKUS

DFUNK arbejder også politisk for at forbedre forholdene for unge i asylcentrene. Med projektet Flygtninge i FOKUS satte DFUNK sammen med andre ungdomsorganisationer fokus på unge asylansøgeres levevilkår i asylcentrene.

Det resulterede blandt andet i en konference på Christiansborg og 10 anbefalinger til en forbedring af unge asylansøgeres levevilkår. Læs mere om projektet her

 

Se videoen om Fritid for Flygtninge