Støt Bliv frivillig

Book et oplæg

 

Skal din klasse eller forening have besøg af DFUNK Outreach? Så skriv til outreach@dfunk.dk. Skriv også, hvis du har særlige ønsker til oplægget, så vil vi gøre, hvad vi kan for at imødekomme dine ønsker.

 

Da vi i øjeblikket får rigtig mange henvendelser om oplæg, henviser vi til at du kontakter os i god tid og gerne en måned før oplægget skal finde sted. På den måde kan vi nå at finde en frivillig der kan komme ud og de frivillige har tid til at forberede sig på oplægget. 

 

Hvem er vi?

Outreach er et hold af unge frivillige ildsjæle, som er uddannet af nogle af landets dygtigste fagpersoner på flygtninge- og integrationspolitiske område. Alle frivillige har gennemgået et intensivt træningsforløb i formidling og dialog.

 

Hvem er målgruppen?

Outreach henvender sig til gymnasie- og højskoleelever samt skoleelever fra 7. klasse og opefter. Derudover holder vi også gerne oplæg for andre interesserede, for eksempel i organisationer eller foreninger. Vi har altid vores publikum i tankerne når vi forbereder oplæg, og samtidig gør vi en dyd ud af at tilpasse vores oplæg til målgruppen.

Vi anbefaler et maksimum antal elever på omkring 30. Det er dog også muligt at holde oplægget for større grupper. Dette kan aftales med oplægsholderen inden oplægget.

 

Hvad er et outreachoplæg?

Vores oplæg varer typisk to gange 45 minutter. Vi formidler fagligt stof, men inddrager samtidig eleverne gennem øvelser og diskussionsspørgsmål. Vi har fokus på den personlige historie og viser film- eller lydklip med flygtninge, der fortæller om deres egne oplevelser. 

 

Der er fire forskellige outreachoplæg med hver deres fokus:

I asyloplægget er der fokus på den danske asylprocedure, det vil sige tiden fra flygtningen ankommer til Danmark til vedkommende har fået svar på sin asylansøgning. Vi snakker om, hvem der er flygtning, og gennemgår de enkelte dele af den danske asylprocedure.

I integrationsoplægget er der fokus på tiden efter man har fået asyl i Danmark. Vi taler om den danske integrationslovgivning samt om vejen og kravene til at få opholdstilladelse og statsborgerskab. Endelig lægger vi op til debat om, hvad god integration er.

I vores oplæg om europæisk asylpolitik sætter vi fokus på forholdene for flygtninge i Europa. Med udgangspunkt i Grækenland og Bulgarien taler vi om EU's fordeling af flygtninge, om den fælles grænsekontrol ved EU's grænser, og om EU's håndtering af flygtninge.

Det internationale oplæg handler om flygtninge på verdensplan. Vi taler om, hvilke krav der er til at blive anerkendt som flygtning, hvor flygtninge kommer fra, hvor de tager hen, samt årsager til at flygte og om livet i en flygtningelejr.

Landsdækkende og gratis

DFUNK Outreach dækker det meste af landet med regionale Outreach-grupper på Sjælland, Fyn, Midtjylland og Nordjylland. Selve oplægget er gratis og jeres udgifter vil derfor være begrænset til de frivilliges transport til og fra stedet.

Kombinér et oplæg med undervisningsmateriale

I undervisningsmaterialet "Når unge må flygte" fortæller tre unge flygtninge om deres flugt fra henholdsvis Syrien, Iran og Congo og om ankomsten til Danmark. De personlige historier er ledsaget af fakta om flygtninge, asyl og integration samt øvelser og opgaver målrettet Folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser. Undervisningsmaterialet kan med fordel kombineres med et oplæg fra DFUNK Outreach.

En ekstra dimension

Vi samarbejder med Ungdommens Røde Kors, som tilbyder rollespillet Unge på Flugt, hvor elever fra 8.-10.- klasse kan opleve et døgn som flygtning. I rollespillet kan eleverne mærke på egen krop, hvad det vil sige at flygte fra sit hjem, undgå checkpoints, blive afhørt af danske myndigheder mm. Vi anbefaler at kombinere Outreach-oplægget med rollespillet for at føje en ekstra dimension til arbejdet med emnet.

Vi samarbejder også med Red Barnet, som har udviklet den interaktive dokumentar Deadline Athen sammen med to journalister og en fotograf. I Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Grækenlands hovedstad for at fortælle historien om afghanske flygtningedrenge i Europa. Alt det eleverne oplever i dokumentaren er virkeligt – det er optaget af en journalist, som har haft et kamera spændt på hovedet. Man kan med fordel kombinere vores oplæg om europæisk asylpolitik og internationale flygtningestrømme med Deadline Athen.