Mød landsbestyrelsen

Landsbestyrelsen er DFUNKs øverste myndighed mellem vores generalforsamlinger. De har det strategiske og politiske ledelsesansvar for udviklingen af organisationen. 

 

 

Landsforkvinde 

Marina Janell

marina.janell@dfunk.dk

 

Marinas hjerte banker for et internationalt samfund, hvor man hjælper hinanden. For hende er “DFUNK beviset på, at forskellighed er en styrke”.

 

Da Marina startede i DFUNK mødte hun et fællesskab, hun aldrig havde oplevet før. Hun fik hurtigt ejerskab, da der blev givet ansvar og tillid fra start. Derfor er det også vigtigt for hende at inkludere alle medlemmer, når fremtiden skal planlægges.


Som forkvinde ønsker Marina at stå i spidsen for et DFUNK, der bliver bedre til at råbe medierne og poltikerne op.

 

Politisk næstforkvinde

Julie Frøkjær

julie.froekjaer@dfunk.dk

 

For Julie er det afgørende, at DFUNK skaber rammer, der sikrer, at unge mennesker kan træffe de bedste valg i livet.

 

Julie startede tilbage i 2016 som praktikant hos DFUNK, og der fandt hun en sag, hun brændte for. Hun startede som ansvarlig for ung-til-ung, hvor hun blandt andet arrangerede sportsturneringer. Senere blev hun næstforkvinde i bestyrelsen, hvor det mere handlede om at gøre organisationen bæredygtig.

 

Hendes fokus er at gøre DFUNK mere aktiv i den politiske debat.

 

Organisatorisk næstforkvinde

Karla Laursen

karla.laursen@dfunk.dk

 

Karla har en vision om, at DFUNK skal være vejviser for, hvordan vi samler unge på tværs af kulturer og skaber stærke fællesskaber.

 

Karla blev en del af DFUNK i 2016, da hun på eget initiativ var med til at starte Ottiliaklubben op i København.

 

Som tidligere næstforkvinde har hun evnerne til at zoome ud og se det store billede. Derfor er hun særligt opmærksom på sammenhængen mellem DFUNKs mange aktiviteter og det strategiske arbejde, der handler om, hvilken retning DFUNK skal udvikle sig i.

 

Abdullah Sakka

abdullah.sakka@dfunk.dk

 

Abdullah vil kæmpe for, at DFUNKs fællesskab inspirerer resten af samfundet.

 

Abdullah kom til Danmark fra Syrien i 2015, og allerede efter 7 måneder blev han en vigtig del af DFUNK. Han vil bruge sin tid i bestyrelsen til at få medierne til at tale med flygtninge i stedet for om dem, for som han siger:

“Når debatten handler om folkeskolen, snakker man med en lærer. Når den handler om sundhed, snakker man med en læge, men når det handler om flygtninge, snakker man kun med politikere”. 

 

Rahima Abdullah

rahima.abdullah@dfunk.dk

 

For Rahima er det vigtigt, at endnu flere unge flygtninge bliver en del af DFUNK. Da hun selv kom til Danmark, følte hun sig ensom og troede ikke, at danskerne gad være sammen med hende. Nu vil hun kæmpe for, at andre unge flygtninge ikke skal have det på samme måde.

 

I sine første tre år i Danmark, var Rahimas oplevelse af danskerne, det som medierne skrev om flygtninge. I DFUNK mærkede hun et fællesskab, som var helt anderledes, og det ønsker hun, at alle skal opleve.

Rahima er en aktiv stemme i den offentlige debat, hvor hun skriver debatindlæg og deltager i debatter med eksempelvis politikere. 

 

Peshank Kango

peshank.kango@dfunk.dk 

 

Peshank blev valgt ind i landsbestyrelsen med et håb om at mindske kløften mellem flygtninge og dem, der er født i Danmark. Han vil bruge sin egen personlige fortælling til at skabe forståelse og dialog.

 

Peshank blev en del af DFUNK i forbindelse med story-telling projektet 'Flygtninge Fortæller' efter at have været i Danmark i 4 år. Det var reaktionerne fra publikum, der inspirerede ham til at tro på, at han kan være med til at ændre opfattelsen af 'flygtninge' med sin personlige fortælling.

 

 

Økonomiansvarlig 

Jeton Kryezi 

jeton.Kryezi@dfunk.dk

Jeton vil arbejde for, at unge flygtninge får de rettigheder, som ethvert demokratisk samfund burde give dem.

 

Jeton har været en del af DFUNK i tre år. I to af dem har han været regionsformand for DFUNK Fyn.

 

Han har været med til at styrke DFUNKs synlighed via oplysningsarbejde udadtil med paneldebatter og andre events. I landsbestyrelsen vil Jeton være visionær, men også være med til at styrke samarbejdet mellem regionsbestyrelser og landsbestyrelsen.

 

Økonomiansvarlig 

Monica Rasmussen

monica.rasmussen@dfunk.dk

 

For Monica repræsenterer DFUNK “modsætningen til den splittelse vi hører så meget om”. Hun mener, det er vigtigt, at vi fortsætter med at gå forrest med det stærke fællesskab.

 

Monica har været med i DFUNK siden 2015 og var med til at afholde den første kvindecamp.

 

I landsbestyrelsen vil hun bruge sin viden om de politiske og juridiske aspekter af flygtningeområdet til at få DFUNKs budskaber ud i offentligheden.
“Vi skal bidrage med fakta og og en konstruktiv debat”.

 

Ranaa Haume

ranaa.haume@dfunk.dk 

 

For Ranaa er “kilden til lykke at være selvforsørgende”. Derfor er uddannelse og arbejde til unge flygtninge en mærkesag. 

Som datter af to flygtninge har hun på egen krop oplevet, hvad hun beskriver som en usynlig ulighed. En ulighed der kommer til udtryk, når man ikke kommer ud på arbejdsmarkedet og eksempelvis ikke har kendskab til pensionsopsparingskonceptet.

 

I landsbestyrelsen håber hun på at øge fokus på uddannelse og på at unge, der kommer til Danmark skal være uafhængige. 

 

Ida Esmarch

ida.esmarch@dfunk.dk

 

Ida Esmarch vil bringe bestyrelsen tættere på sekretariatet og de frivillige. Hun startede som praktikant i DFUNK i januar 2017 og har siden haft flere forskellige roller i DFUNK.

 

Efter sin tid som praktikant har Ida både været frivillig og ansat ved sekretariatet. Derfor har hun også et utrolig godt kendskab til DFUNK og ved, hvordan organisationen fungerer.

Det kendskab vil hun bruge til at optimere sammenspillet og mindske afstanden mellem de frivilliges projekter og DFUNKs overordnede retning. For som hun siger: “Vi skal bruge vores medlemmer som eksperter”.