MADMEKKA

 

Madmekka er et madfællesskab, hvor unge mødes om madlavning og fællesspisning. Vi udveksler madkulturer, danser kædedans, spiller spil og spiser mad fra hele verdenen. Alle kan byde ind med opskrifter eller forslag til menuer - vi laver alt fra litauisk, fransk og syrisk mad. 

 

Selvom vi samles om madlavningen, så handler Madmekka om meget mere end mad. Alle, frivillige, som deltagere, spiller en aktiv rolle i fællesskabet. Det handler om at skabe et åbent fællesskab, hvor unge løfter i flok og finder plads til hinanden. Derfor bidrager alle til både madlavningen, opvasken og hyggen.

 

HER ER VI

AARHUS: Hver mandag kl. 16.30 i Ungdomskulturhuset

🥕 Madmekka Aarhus DFUNK x UKH

 

AALBORG: Hver mandag kl. 16.30 i GAME Streetmekka                             

🥑 Madmekka Aalborg DFUNK x GAME

 

ESBJERG: Hver onsdag kl. 16.30 i GAME Streetmekka

🌽 Madmekka Esbjerg DFUNK x GAME

 

KØBENHAVN: Hver mandag kl. 17 i uKirken på Vesterbro                              

🥬 DFUNK Madmekka København

 

VEJLE: Hver onsdag kl. 16.30 i Ungehuset Værket

🌶 Madmekka Vejle DFUNK x Ungehuset Værket

 

ODENSE: Hver anden søndag (ulige uger) kl. 17 i Ungdomshuset                    

🍅 DFUNK Madmekka O-town 

 

 

Madlavning og fællesspisning samler folk på tværs af sprog og kultur. Mad giver anledning til at dele på tværs af kulturer og giver god mulighed for at snakke sammen, også selvom alle ikke har samme modersmål.

 

"Jeg har lært, hvordan jeg skal møde nye venner. Fordi hver dag [hver mandag til Madmekka] jeg kommer til DFUNK, der er nye mennesker, og de siger alle sammen 'hej'. Første gang jeg kom, kunne jeg ikke sige: 'Hej, jeg hedder...' Jeg så, at alle mennesker hilste på hinanden. Så jeg spurgte nogle 'hvorfor går de rundt og hilser?'. Og de sagde: 'Ja selvfølgelig! Når du møder nye mennesker, skal du sige 'hej' og sige 'jeg hedder...'"

- Yusra, deltager i Madmekka

 

"Jeg har lært mest sprog i Madmekka [...] Når man sidder ved siden af hinanden, er ved bordet, rigtig tæt, hvis jeg ikke siger så meget, så spørger de én [...] Der er rigtigt mange danskere dér til Madmekka, så man kan snakke med dem. Vi snakker om uddannelse, job, livet og alt muligt."

- Fiana, deltager i Madmekka

 

Citaterne er hentet fra undersøgelsen "DFUNKs betydning for unge med flygtningebaggrund" (2019). Læs hele rapporten her

 

Madmekka er støttet af Det Obelske Familiefond og Tryg Fonden Nordjylland.