Sommercamps

I sommeren 2018 afholdte DFUNK fire sommercamps, hvor 250 unge mennesker fra hele verden mødtes og blev del af et stort, uforglemmeligt fællesskab.

Vores sommercamps er en del af projektet FællesSkaber. Læs mere her!

 

Ansøgningen til DFUNK sommercamps 2019 åbner til foråret.

 

SOMMERCAMP ØST & VEST

Som noget nyt i år afholder vi Sommercamp både i Jylland og på Sjælland. Du får derfor mulighed for at være sammen med nogle, som bor i samme del af Danmark som dig selv. 

 

Sommercamp Vest bliver afholdt fra tirsdag 10. juli – lørdag 14. juli på Design og Idrætsefterskolen Skamling i Kolding. Campen er for dig, der bor i Jylland eller på Fyn.

 

Sommercamp Øst bliver afholdt fra tirsdag 17. juli – lørdag 21. juli på Skovbo Efterskole ved Ringsted. Campen er for dig, der bor på Fyn, Sjælland eller Bornholm.

  

Hvorfor sommercamp?
Sommercampsne er for dig, der er vild med workshops (parkour, dans, rap, kunst, teater mm.), sport og fælles madlavning. Du vil blive undervist af professionelle undervisere, og hvis du har lyst, vil du få mulighed for at undervise de andre deltagere i noget, som du er god til - fx yoga, styrketræning, arabisk sprog eller etiopisk dans. 

 

På Sommercampsne er der, ligesom på Sommerhøjskolen og Naturcampen, mange fællesaktiviteter, som byder på koncert, fest (ingen alkohol), udflugt mm. 

 

På begge Sommercamps er der plads til cirka 70 deltagere.

NATURCAMP

Naturcampen bliver afholdt fra tirsdag 10. juli – lørdag den 14. juli ved Båring Vig (Nordvestfyn). Den er for deltagere fra hele landet.

 

Hvorfor naturcamp?
Naturcamp er for dig, der er vild med at være i naturen. Opholdet byder på fem dage med friluftsliv og sjove og lærerige aktiviteter i naturen i al slags vejr (også regnvejr!).

 

Hver dag på naturcampen får du mellem 4 og 6 timers undervisning på den linje, du har tilmeldt dig. Du kan vælge en af følgende tre linjer (vær opmærksom på at linjerne kan ændre sig):

 

1) SKAB!

Vi skal designe, producere, bygge og være kreative i naturen.

 

2) OPDAG!

Vi skal på eventyr i naturen og både være aktive og bruge vores sanser.

 

3) AKTIV!

Vi skal ud og bruge kroppen og være aktive i naturen.

 

På Naturcampen er der plads til 50 deltagere.

SOMMERHØJSKOLE

Sommerhøjskolen bliver afholdt fra tirsdag 17. juli – lørdag 21. juli på Vrigsted Efterskole. Den er for deltagere fra hele landet.

 

Hvorfor sommerhøjskole?
Sommerhøjskole er for dig, der gerne vil fordybe dig i kreativ undervisning. Sommerhøjskolen byder på alt det bedste fra højskolelivet: morgensamling, fællessang og bålhygge.

 

Hver dag på sommerhøjskolen får du mellem 4 og 6 timers undervisning på den linje, du har tilmeldt dig. Du kan vælge en af følgende tre linjer (vær opmærksom på at linjerne kan ændre sig):

 

1) FORTÆLLINGER OG DIGITALE FILM

Find og fortæl din sjove eller alvorlige personlige historie.

 

2) KUNST OG KREATIVITET 

Kom og opdag din kreative side på en sjov måde.

 

3) MUSIK OG BEVÆGELSE

Kom og leg med rytme, musik og bevægelse.

  

På Sommerhøjskolen er der plads til 60 deltagere.

Hvorfor tage med?

Sommercamp Øst og Vest, Sommerhøjskole og Naturcamp er fire forskellige ophold for unge mellem 16 og 30 år. Opholdene er både for unge, som er kommet til Danmark som flygtninge, og for andre unge, som gerne vil lære unge med flygtningebaggrund at kende. På opholdene møder du andre unge fra hele verden, som nu lever i Danmark. 

 

14 frivillige står for at lede hver af de fire camps. Halvdelen af de frivillige ledere er selv kommet til Danmark som flygtninge. Som deltager skal du derfor ikke stå for at planlægge noget, men de frivillige vil bede om din hjælp undervejs, så I sammen kan skabe fem oplevelsesrige dage. 

 

For dig der for nylig er kommet til Danmark som flygtning, er opholdene en mulighed for at lære andre unge i Danmark at kende, træne dit danske sprog i praksis og få en fantastisk oplevelse.

 

For dig der ikke er kommet til Danmark som flygtning (eller har boet her længe), er opholdene en mulighed for at byde dine nye medborgere velkommen til landet, blive inspireret af deres historier og syn på verden, og derved få en fantastisk oplevelse og nyt perspektiv på dit eget liv. 

 

Hvad koster det?

Du skal melde dig ind i DFUNK (100 kr. per år). Når du er medlem af DFUNK, er opholdet gratis og vi betaler også transporten til og fra campen.


Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål kan du ringe til DFUNK på tlf. 2677 8940 eller skrive en mail til sommer@dfunk.dk.  

 

 

 

Se presseomtale af DFUNK Sommerhøjskole, Naturcamp og Sommercamps 2018 her

 

Soran, 19 år, deltager på DFUNK Sommercamp: ”Det er rigtig spændende at være her, og det gør mig glad. Jeg får energi af det. Jeg har lært en masse nye mennesker at kende, og har allerede aftalt med to nye venner, at de skal komme og besøge mig. I morgen skal jeg undervise de andre i kurdisk dans. Det er jeg god til – næsten”

 

DFUNK Sommercamps er støttet af TrygFonden samt Spar Nord Fonden, Dansk Tennis Fond, Østifterne og Ludvigsens Legat.