Unge med flygtningebaggrund har holdninger til medborgerskab – har du?

 

Unge med flygtningebaggrund er omdiskuterede, men de inviteres sjældent med i snakken. I DFUNK giver vi de unge muligheden for at deltage direkte i debatten ved selv at sætte ord på deres oplevelser og liv. Vi har derfor spurgt dem, hvad medborgerskab er for dem. Deres svar skal med på Folkemødet 2018.

 

 

Vi inviterede 32 unge til at sætte ord på deres forståelse af medborgerskab. Følg med på facebook 

Igennem tre samskabelsesworkshops har unge med flygtningebaggrund talt om lighed, frivillighed, ansvar, identitet og medbestemmelse på 9 forskellige sprog. Vi har diskuteret muligheder og udfordringer for fremtidens medborger. DFUNK tager de mange forståelser af medborgerskab med på Folkemødet 2018, hvor du igennem vores events kan opleve hvad der sker, når unge flygtninge selv sætter dagsordenen.

 

 

Mød os på Folkemødet

DFUNK er på Folkemødet med syv events, hvor vi giver ordet til unge med flygtningebaggrund. Der er behov for, at deres stemmer bliver hørt – ikke mindst på Bornholm.

 

Torsdag kl. 17.30-18.15

Et storytelling-event med tre modige unge, der fortæller om flugt, håb og mødet med Danmark.

Få et unikt og personligt indblik i de unge fortælleres liv, deres historie og deres drømme – drømme som måske ikke er så langt fra dine egne. Se mere her.

Det sker i VILLA GODE LIV (D10)

 

Fredag kl. 15.15-16 

Et anderledes storytelling-event, hvor breakdancere, rappere og unge med flygtningebaggrund sammen skaber nye fortællinger, sætter kulturmøder på dagsordenen og udfordrer din forståelse af integration. Se mere her.

Det sker hos VILLA GODE LIV (D10)

 

Fredag kl. 16.30-18

I foråret 2018 har en række unge med flygtningebaggrund sat ord på deres forståelser af medborgerskab. Få bekræftet, udfordret eller uddybet din egen forståelse, ved at besøge vores installation på Folkemødet 2018. Se mere her.

Det sker på gaden foran VILLA GODE LIV (D10) 

 

Fredag kl. 18.00-19.00

En dialog om ligestilling og ungdomsliv mellem fire unge danskere fra hele verden. De unge taler om det svære og det sjove. Om hverdagsoplevelser og klichéer. For hvordan står ligestilling egentlig til blandt unge i 2018? Se mere her.

Det sker hos Civiltinget (C8)

 

Lørdag kl. 10.30-11.30

Nyd formiddagen med hørebøffer og flødekager, når DFUNK inviterer til podcast-session om unge flygtninges hverdag i Danmark. Se mere her.

Det sker i VILLA GODE LIV (D10)

 

Lørdag kl. 14.00-14:45 

Abdullah Sakka, Mahmoud Ismail og Christian Friis Bach, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, mødes i en samtale om, hvordan det er at være en del af flygtningedebatten. Ekstra Bladets Poul Madsen styrer samtalen og bidrager med mediernes ansvar og rolle. Se mere her.

Det sker i VILLA GODE LIV (D10) 

  

Lørdag kl. 22:40-00:00

En dansefest med kurdisk folkedans, afrobeats og mangfoldighed. Slip håret løs, når DFUNK, Højskolerne og Dansk Kvindesamfund sætter gang i dansegulvet med rytmer fra hele verden. Se mere her.

 Det sker i Højskolernes telt (A7)

 

Hvis du vil vide mere om DFUNKs Folkemøde-kampagne og deltagelse, så skriv til projektleder Lærke Blom Madsen på laerke.madsen@dfunk.dk 

En stor tak til DUFs InitiativStøtte og Nordea-fondens 'Villa Gode Liv'.