Flygtninge Fortæller

HISTORIER FRA UNGE FLYGTNINGE

Vi har skabt en ramme, hvor unge flygtninge kan fortælle deres personlige historier

 

Det kan opleves til lokale events eller på cykelturen. Til storytelling workshops finder fortællere frem til deres historie. De fortæller i øjenhøjde om flugt, nye venskaber eller sjove misforståelser på sprogskolen. Fortællere kommer fra vidt forskellige lande, konflikter og steder i Danmark, men de har alle oplevet at flygte og starte forfra. I Flygtninge Fortæller inviteres du ind i det intime rum, der opstår, når mennesker deler personlige historier.

 

 

1 projekt – 3 oplevelser

FORTÆLLER-EVENTS 

Unge flygtninge fortæller historier fra deres liv. Oplev de storytelling-uddannede fortællere ved ét af de mange events som frivillige kræfter arrangerer i hele landet, eller henvend dig for at få en fortæller på besøg til dit event.

PODCASTS

Kom tæt på unge flygtninges liv, mens du cykler eller hjemme i sofaen med vores podcasts. Majd, Nabait og Diaa inviterer dig ind i deres almindelige ualmindelige hverdage, når de fortæller om drømme, venskab og hvad det betyder, at minderne om flugt stadig er en del af deres liv.

DANMARKSTURNÉ 17/18

Fortællinger på Flugt var resultatet af otte modige unges beslutning om at fortælle historier fra deres liv på udsolgte teaterscener i hele landet. Turnéen gav hele Danmark muligheden for at møde unge flygtninge på deres egne præmisser.

Podcast – lyt med!

FLYGTNINGE FORTÆLLER PODCAST

SÆSON 1 : En podcastserie om at være ung flygtning i Danmark

 

Unge flygtninge inviterer dig helt tæt på deres hverdag - en helt almindelig ualmindelig hverdag. Du kan høre om højskoleliv, frirum og når lyden af charterfly forveksles med bombefly. Majd, Nabait, og Diaa fortæller om at starte forfra i Nykøbing Falster, at ville gøre sin far, som stadig er fanget i Syrien, stolt, og om at elske Gulddrengens beats. For hvordan er det at leve som ung i Danmark, når man efterladt et helt andet liv bag sig?  Lyt fortællingerne her, eller hent vores podcasts 'Flygtninge Fortæller' på iTunes, CastBox, Podbean og Podcast Addict. 

Reporter og producent: Silke Fensman 

Læs om tankerne bag i vores pressemeddelelse her. 

 

Majd, konditordrømme & bombefly

Majd drømmer om at blive Danmarks bedste konditor. Han drømmer også om at se sin far, som han har været adskilt fra i 5 år. Mød Majd fra Syrien, som bor i Gulddrengens hjemby Vejle, hvor han har en veninde, der går under navnet mussemor og hvor minderne fra krigen nogle gange indhenter ham.

 

Nabait, Libyen & stuvet hvidkål

Nabait savner Hannah. Nabait og Hannah mødtes i Libyen under flugten fra Eritrea, og dannede et særligt bånd. Nu går Nabait på højskole, hvor hun optræder i musicals, får serveret stuvet hvidkål og har fundet et frirum. Men det kan godt være svært at snakke om hjemlandet og oplevelserne på flugten med højskolevennerne.

  

Diaa, Nykøbing Falster & flugt

Diaa fryser, da han står ud af bilen i Nykøbing Falster. Byen var hans første hjem i Danmark. Nu vender han tilbage for at tale om flugten fra Syrien, motorstop på Middelhavet og om at starte helt forfra. Kom med, når Diaa besøger sit gamle kollegie, møder en gammel ven og viser Silke sit yndlingssted.

 

Velkommen til ’Fortællinger på Flugt’

’Jeg har lidt sommerfugle i maven’ siger Abdullah. Mød Liya, Greg, Abdullah og 5 andre unge fortællere, som i vinteren 2017/2018 fortalte historier fra deres liv på teaterscener i hele Danmark i storytelling-forestillingen. ’Fortællinger på Flugt’. I dette afsnit kan du komme med backstage, når holdet bag fortæller om processen, nerverne og idéen med projektet.

 

 

NY PODCAST PÅ VEJ

SÆSON 2 : Fortællinger på Flugt

Til oktober 2018 udkommer fem af historierne fra turnéen 'Fortællinger på Flugt' som podcasts – stay tuned!

 

 

 

Oplev fortællinger nær dig

LOKALE EVENTS OG FRIVILLIGGRUPPER

Live storytelling

 

Du kan møde unge flygtninge til frivillig-arrangerede events i hele landet. Her deler de deres historier på egne præmisser og fortællerne kommer også gerne på besøg hos alle, der vil lytte. Vi uddanner hvert år et hold trænere, som løbende afholder workshops i storytelling for unge flygtninge. Fortællerne tager herefter ud og fortæller deres historie på store og små scener. Flygtninge Fortæller events stables på benene af frivillige eventmagere, som ved en masse om kommunikation og eventplanlægning.

 

Få en fortæller på besøg

Vi har afholdt lokale fortæller-events på Studenterhuset i Odense, Teater Mungo Park i Allerød og på caféer og kulturhuse i Aarhus og Aalborg. Vi er åbne overfor nye idéer til, hvor og hvordan man kan formidle de vigtige historier. Vi byder derfor alle henvendelser og idéer velkommen.

 

Vi kan desværre ikke imødekomme alle ønsker, men skriv til Naiha Khiljee på naiha.khiljee@dfunk.dk

Bliv frivillig 

Bliv en del af et fedt fællesskab, og få erfaring med storytelling, workshops og events.

 

Bliv fortæller

Har du flygtningebaggrund og har du en historie, som du vil dele, så bliv fortæller! Meld dig til her, så kontakter vi dig! 

 

Bliv træner eller eventmager

Hold øje med ansøgningsfrister på vores Facebook-side eller skriv en mail til Naiha Khiljee på naiha.khiljee@dfunk.dk 

 

Følg med på Facebook

Vores lokale Facebook-sider holder dig opdateret om kommende events, så giv os et like og følg med:

 

Flygtninge Fortæller Aalborg

 

Flygtninge Fortæller Fyn

 

Flygtninge Fortæller København

 

Flygtninge Fortæller Aarhus

 

 

 

Fortællinger på Flugt

Danmarksturné

I storytelling-forestillingen 'Fortællinger på Flugt’ delte 8 modige unge med flygtningebaggrund en historie fra deres liv på teaterscener i hele Danmark. Fortællerne kom fra Syrien, Sri Lanka, Eritrea, Afghanistan og det tidligere Sovjetunionen. De kunne fortælle meget forskellige historier, men har alle oplevet at flygte og starte forfra i Danmark.

8 fortællere – 5 teaterscener 

Fortællerne gennemgik et intenst workshop-forløb sammen med Forvandlende Fortællinger, hvor de fandt frem til netop den historie de vil dele med publikummer i hele landet. Danmarksturnéen strakte sig fra Aalborg til København med 5 udsolgte sale.

 

Presse og medieomtale

Læs vores pressemeddelelse her. Hvis du vil vide mere Fortællinger på Flugt, så skriv til Lærke Blom på laerke.madsen@dfunk.dk

 

Format: Han glemmer aldrig den dag hans kæreste forsvandt

 

P1 Morgen: Unge flygtninge fortæller deres historier

 

TV2 Nord: Fortællinger på Flugt 

 

P4 Nordjylland: P4 Eftermiddag - Live fra generalprøven 

 

TV2/FYN: Unge flygtninge fortæller deres historie på teaterscenen

 

Fyens Stiftstidende: Scene: Fortællinger på Flugt