Sommeraktiviteter

DFUNK Sommercamp

I sommeren 2017 blev DFUNK Sommercamp afholdt for 90 unge på Design og Idrætsefterskolen Skamling i Kolding.

DFUNK Sommercamp bød på workshops (parkour, dans, rap, kunst, teater mm.), hvor deltagerne både blev undervist af professionelle undervisere og underviste hinanden i noget, som de var gode til. På Sommercampen var der desuden mange fællesaktiviteter, såsom koncert, fest, fælles madlavning, sport, udflugt mm. 


I løbet af januar vil der komme mere info om næste års sommeraktiviteter. 

DFUNK Sommerhøjskole 

I sommeren 2017 blev DFUNK Sommerhøjskole afholdt for 60 unge på Brenderup Højskole.

Programmet bød på alt det bedste fra højskolelivet: morgensamling, fællessang, bålhygge og kreativ undervisning. Deltagerne kunne vælge mellem tre linjer: dans & musik, natur & friluftsliv og kunst. Den sidste dag inviterede deltagerne byens borgere ind til en reception, hvor de viste, hvad de har lavet i løbet af opholdet.

Brenderup Højskole er en højskole, som også til dagligt har fokus på kulturmøde gennem debat, kunst og musik. Læs mere om skolens profil her

I løbet af januar vil der komme mere info om næste års sommeraktiviteter. 

DFUNK Naturcamp 

I sommeren 2017 blev DFUNK Naturcamp afholdt for 50 unge ved Båring Vig (Nordvestfyn).

DFUNK Naturcamp blev afholdt for første gang i 2017. Opholdet bød på fem dage med friluftsliv og sjove og lærerige aktiviteter i naturen i al slags vejr. På DFUNK Naturcamp var der ligesom på Sommerhøjskolen kreativ undervisning på forskellige linjer. Deltagerne kunne vælge mellem tre linjer: Aktiv i naturen, hvor deltagerne udforskrede naturen gennem aktive aktiviteter. Opdag naturen, hvor deltagerne gik på opdagelse og lærte om naturen gennem madlavning og kreative projekter. Byg ting i naturen, hvor deltagerne brugte ting fra naturen til at lave forskellige spændende byggeprojekter. 

I løbet af januar vil der komme mere info om næste års sommeraktiviteter. 

Det har frivillige og deltagere sagt om DFUNKs sommeraktiviteter:

Parisa, 26 år, frivillig leder på DFUNK Sommerhøjskole: “Jeg har fået mere energi, mere selvtillid, er mere glad og jeg føler mig ikke alene mere”

Soran, 19 år, deltager på DFUNK Sommercamp: ”Det er rigtig spændende at være her, og det gør mig glad. Jeg får energi af det. Jeg har lært en masse nye mennesker at kende, og har allerede aftalt med to nye venner, at de skal komme og besøge mig. I morgen skal jeg undervise de andre i kurdisk dans. Det er jeg god til – næsten”

Se presseomtale af DFUNK Sommerhøjskole, Naturcamp og Sommercamp 2017 her:

 

TV2 Fyn (klik her og her). Mød Abdullah, frivillig leder på DFUNK Sommerhøjskole 2017. Abdullah er selv kommet til Danmark som flygtning. Nu bidrager han til, at nytilkomne flygtninge kan få et netværk i Danmark: ”Når man flygter fra sit hjemland, mister man familie, netværk og fællesskab. Det er jo en del af ens identitet. Så det er meget vigtigt, at man begynder at opbygge det fællesskab og netværk igen”.

P1 Orientering (klik her). Lyt med fra kl. 16.18, hvor der rapporteres fra DFUNK Naturcamp, mens deltagerne gør klar til at holde fest. Lyt med igen kl. 16.54, hvor Lars og Rashid fortæller om deres oplevelser på Naturcampen, og Ali optræder med en rap, som han selv har skrevet.  

JydskeVestkysten (klik her). 
På DFUNK Sommercamp tages der udgangspunkt i deltagernes ressourcer, når de bidrager til madlavningen og underviser hinanden i noget, de er gode til.   

Ugeavisen Kolding (klik her). Hend fortæller om sine oplevelser på DFUNK Sommercamp: "Vi søgte om at komme med, fordi vi gerne vil møde nye mennesker og få nye venner og så hjælper det her med til at integrere os i samfundet, fordi vi her på campen også møder danskere, som vi kan hygge os sammen med. Vi vil bare gerne opleve alt det, som Danmark har at byde på".

Fyns Stifttidende (klik her). På DFUNK Naturcamp deltager alle på lige fod: "Det er virkelig en god måde at glemme alt, hvad man har derhjemme, og bare mødes og lave ting, som man er fælles om", fortæller Kathrine. Mohammad er enig med Kathrine i, at det er langt lettere at etablere venskaber på campen end i dagligdagen. 

 

DFUNK Sommeraktiviteter er støttet af: